3.kolo = 1.výhra

03.09.2012 20:21

TJ Albrechtice nad Vltavou : SK Oslov 1:2 (1:2)

góly: Charvát V, Zajíček

sestava: Kareta (70.Brož) - Němec, Říha, Charvát V, Novák F. - Chochole V, Chochole A, Matějka, Laňka (80.Klimenda) - Zajíček, Picka

 

Ve 3. kole OP zavítalo mužstvo SK Oslov na hřiště nováčka soutěže TJ Albrechtic nad Vltavou, které minulý rok sestoupilo z I.B třídy. Mužstvu hostí chybělo několik hráčů ze základní sestavy, ale i přesto se hosté nevzdávali naděje na bodový zisk. 

Zezačátku utkání se očekával velký nápor domácích, ale opak byl pravdou. Iniciativu přebrali hosté, kteří měli častěji míč na svých kopačkách. Hrálo se převážně na polovině domácích, kteří byli aktivnější. Skóre se poprvé měnilo zhruba v 25. minutě. Na polovině hostí dostal přihrávku Charvát, který se dostal přes obránce, a tváří v tvář brankáři se střelou k tyči nemýlil 0:1. Po několika minutách se domácí, i když náhodně, přeci jen dočkali vyrovnání. Standartní situaci zahrával domácí kapitán a asi nejlepší hráč domácích Pícha, jehož centr propadl ve vápně, kde ho šťastně dostal do brány domácí hráč 1:1. Neuběhlo však mnoho času, a skóre se měnilo opět. K míči se u rohu domácího vápna dostal Zajíček, který "přešlapovačkou" oklamal domácího obránce, a prudkou střelou k tyči nedal brankáři šanci 1:2. 

V druhé půli se zlepšila hra domácích, kteří se snažili více útočit, ale jejich útočné akce končily na dobře hrající hostující obraně nebo na jistém brankáři Karetovi. Komplikace pro hosty přišla v 70. minutě. Domácí trefili brankáře Karetu do citlivých míst, a ten musel vystřidat. Do brány tedy šel, tentokrát v poli hrající, náhradní brankář Filip Novák. Jak se blížil konec zápasu, rostl tlak domácích, kteří si někdy pomáhali za hranicí fair play. Jejich tlak vyvrcholil několika velkými šancemi, které ale zlikvidoval skvělými zákroky Novák. Zápas tedy skončil 1:2 pro SK Oslov. 

SK Oslov konečně získal první body v novém soutěžním ročníku, které už nutně potřeboval. V příštím kole přivítá SK Oslov na domácím hřišti mužstvo Podolí II.