Druhý domácí zápas opět bez výhry

10.09.2012 14:07

SK Oslov : TJ Podolí II    1:1 (0:1)

gol: Picka

sestava: Novák F. - Charvát J, Opava, Starý Z., Charvát V. - Němec(65.Laňka), Chochole A, Matějka, Novák O. - Zajíček (78. Kareta), Picka

 

Ve 4. kole OP přivítal celek SK Oslov na svém domácím hřišti mužstvo z Podolí II. Oba týmy neposbírali v prvních 3 kolech moc bodů, proto se čekal veliký boj o důležité body. 

SK Oslov chtěl aby zůstali všechny body doma, ale v prvním poločase tomu skoro vůbec nic nenapovídalo. Od prvních minut byli aktivnějším mužstvem hostující hráči. Domácí byli nepřesní, nedůrazní v osobních soubojích. Hosté si vytvářeli brankové příležitosti, za zmínku stojí zejména šance zhruba z 20. minuty, kdy centr ze strany propadl domácím vápnem, našel osamoceného záložníka hostí, který ale z malého vápna trefil jen opět skvěle chytajícího Nováka. Domácí se pokoušeli o nakopávané balony na své dva útočníky, ale bohužel nebylo jim to nic platné, neboť hostující obrana byla v první půli téměř bezchybná. Trest pro domácí přišel chvíli před koncem prvního poločasu. Rozehraný rohový kop trefil jen prvního hráče, který dlouhým odkopem poslal míč za domácí obranu, kde se ho zmocnil rychlý útočník hostí, a tváří v tvář brankáři ho chytře obešel a zakončil do prázdné branky - 0:1. 

O poločasové přestávce si oslovští vše rozebrali v kabině a do druhého poločasu vstoupil uplně jiný mančaft. Domácí přitlačili hosty na svou polovinu,a díky větší aktivitě si konečně začli vytvářet střelecké pokusy, které ale dobře likvidoval hostující brankář. Velkou šanci měl Ondřej Novák, který si obešel svého protivníka a chytře zkusil obstřelit brankáře, který ale konečky prstů vytěsnil střelu na rohový kop. Zaslouženého vyrovnání se domácí dočkali zhruba v 70. minutě. Chochole rychle rozehrál rohový kop, na úrovni pokutového kopu našel Starého, jehož hlavičku stihl ještě brankář hostí reflexivně vyrazit, ale jen pod nohy dobře stojícího Picky, který tvrdou ranou pod horní tyčku vyrovnal na 1:1. Domácí, které tato branka nakopla, se ještě více vrhli do útoku, čímž nechávali hostům v obraně velké mezery, ale ty z několika nadějných rychlých protiútoků nedokázali nic vytěžit. Skóre se dokonce už nezměnilo, proto zápas skončil spravedlivou remízou 1:1. 

Domácí tedy nevybojovali potřebné tři body, nicméně po průběhu zápasu musí být spokojeni i s bodem, neboť hosté, kteří se zejména opírali o dobrou hru svých nejlepších hráčů Kačírka a Levory, byli k vítězství o něco blíže. 

V příštím zápase SK Oslov zajíždí na půdu celku TJ Borovany, které se s jedním bodem zatím krčí na posledním místě, ale velkým varováním pro SK Oslov je zápas z minulé sezóny, kdy na hřišti Borovan prohráli vysoko 0:4. Zápas je na programu v neděli 16.9.2012 od 16:30.