První jarní vítězství!

16.04.2012 20:36

TJ Podolí II : SK Oslov 1:2 (0:1)

Goly SKO: 2x Picka

 

Sestava: Novák F-Němec(80.Kareta),Opava,Dyršmíd,Novák O.-Charvát V(75.Laňka),Starý Z, Matějka, Chochole A.-Picka,Zajíček(60.Říha)

 

Ve 4. jarním kole zavítalo mužstvo SK Oslov na hřiště mužstva TJ Podolí II. Mužstvo Podolí, které se pohybuje na předposledním místě okresního přeboru,a tudíž ho nejspíše čeká boj o záchranu. Mužstvo Oslova v dosavadním průběhu jarní části nasbíralo za 3 zápasy pouhý jeden bod, tudíž se očekávala velká bitva o hodně cenné body.

 

Obě mužstva nastoupila skoro v nejsilnějších sestavách, proto se očekávala kvalitní hra. Ze začátku zápasu se hra odehrávala ve středu hřiště,ani jedno mužstvo se nemohlo dostat do vážnější šance, k čemuž hodně napomáhalo poměrně hrbolaté hřiště. První vážnější šanci si vytvořilo domácí mužstvo. Po rychlém protiútoku se do střelecké příležitosti dostal domácí záložník, neotálel a vystřelil, střela byla ještě tečována o domácího obránce a točila se k pravé tyči, avšak Novák brilantním zákrokem vyrazil střelu na rohový kop. O pár minut později se hostující Zajíček protáhl domácí obranou, směřoval sám na branku,ale byl sražen domácím stoperem. K překvapení všech přihlížejících diváků rozhodčí odpískal “pouze“ přímý kop a domácímu obránci nebyla udělena ani žlutá karta. První gólový okamžik se udál ke konci první půle. Charvát zahrával standardní situaci zhruba z poloviny hřiště, míč spadl mezi skrumáž těl ve vápně, kde se ho zmocnil Picka, vystřelil, trefil domácího obránce, od kterého míč šťastně doputoval do domácí sítě. Hosté šli do šaten s vedením 0:1.

Druhá půle začala ve stejném scénáři jako ta první. Hra se odehrávala převážně ve středu pole, a první vážnější šanci si vytvořili domácí. Dlouhý výkop domácího brankáře se dostal až za obranu, a hostující útočník ve snaze tento balon dostihnout podstupoval souboj s hostujícím obráncem, útočník se najednou skácel k zemi,a rozhodčí nečekaně odpískal faul, a ještě hostujícího obránce odměnil žlutou kartou. Domácí tedy rozehrávaly přímý kop z hranice pokutového území. Míče se chopil domácí útočník, a střelou přes zeď rozvlnil síť,avšak tento přímý kop rozehrál před písknutím píšťalky, tudíž se standardní situace musela opakovat. To už domácím moc nevyšlo, protože střela z opakované standartky skončila nad bránou. O několik minut později udeřili opět domácí. Nakopnutý balón do vápna, kde se srazil domácí obránce s brankářem,a pro hostujícího Picku nebyl problém osamocený balón dorazit do odkryté branky 0:2. Domácí poté přitvrdili a zvýšili svoji aktivitu, což se jim vyplatilo. Domácí gólman opět vykopl dlouhý balón za hostující obranu,a domácí útočník hlavičkou přehodil vybíhajícího gólmana hostí 1:2.  Domácí se poté snažili ještě vyrovnat,avšak to už se jim dokonce zápasu nepodařilo, a tedy mužstvo SK Oslov získalo svou premiérovou výhru na jaře.

 

V příštím kole se potřetí za sebou mužstvo SK Oslov představí na hřišti soupeře a to TJ Kostelec nad Vltavou. Utkání se hraje v sobotu 21.4.2012 od 17:00 na hřišti v Kostelci.