Bojovný výkon na hřišti Protivína na body nestačil

04.06.2012 16:36

Protivín "B" : SK Oslov    2:3 (1:2) góly: A.Chochole, P.Zajíček
                                    Sestava : Kareta, Charvát V., Říha, Opava, Charvát J.(Brož I.), Laňka, Chochole A., Matějka,

                                                   Chochole V.(75.Klimenda), Picka, Zajíček (85.Macourek)

 

Dalším zápasem SK Oslov byl souboj na hříšti mužstva Protivín "B". Protivínský tým, složený z široké základny hráčů od dorostu až po "A" mužstvo i jejich přihlížející na okres hojný počet diváků, čekali s klidnou hlavou bezproblémový zápas s velkou kopicí branek.

Zápas začal ve velkém tempu a na širokém hřišti začali protivínští hrát klasický a od nich očekávaný styl hry do stran a kolmých pasů za oslovskou obranu. Pár závarů a prakticky nic víc, Oslov mírnému náporu odolal a začal kousat. Několika křižnými pasy se najednou dostali oslovští útočníci několikrát  z čista jasna do dobré šance. Hráči s platanovým listem za uchem začali až moc útočit a ve snaze maximálně přečíslovat oslovské mužstvo zaplatilo v podobě rychlého brejku a pohotové střely Adama Chocholeho k pravé tyčce, 0:1. Oslovští nadále ohrožovali protivínské mužstvo výbornými brejky, kterých bylo hned několik a škoda, že tyto šance nezužitkovali na rozdíl více branek branek, z čehož by asi zklapla huba i tomu nejomalenějšímu fanouškovi. Bohužel opak se stal pravdou a po hrubé chybě v rozehrávce najednou byl stav vyrovnán, 1:1. Jenže skutek utek a protivínský gólman zanedlouho trhal banán ze svý sítě podruhé po perfektním brejku Oslova a ještě lepší střele oslovského kanonýra Petra Zajíčka. 1:2. S tímto výsledkem končil první poločas, který přímo nabídnul útočnou smršť na obou stránách se kladným skóre na kontě hostí.

Začátek druhého poločasu měl na sobě velký otazník v podobě jedné neznámé : Vydrží SK Oslov v tempu jako v první poločase? Ač bychom si to přáli všichni, bohužel. Protivín převzal iniciativu a Oslov se zmáhal jen na ojedinělé výpravy na útočnou polovinu a jakoby se smířil s tím, že když góla nedostane, tak taky vyhraje. Bohužel fyzická kondice a uspokojení s výsledekem společně s protivínskou odhodlaností rázem měnilo výsledek přesně tak, jak měl napsán protivínský trenér ve svých taktických pokynech. Přišla změna ve výslecku, 2:2 po pěkné akci domácích. Třetí gól v oslovské síti ale budil velké rozruchy a faul, kterým se domácí útočník dostal do výhody a šlápnul nevybíravě do brankáře Karety a potom slavnostně skóroval, nezůstal potrestán a mladý hlavní rozhodčí nedokázal odolat tlaku, že by si dovolil neuznat gól na svaté půdě "okresního giganta" Protivín. Na otázku, proč gól uznal se jen slabým hláskem vyslovil, že brankář neměl míč pod kontrolou. To ale znamená, ýe když potom zajedu do gólmana a dám gól, že bude platit?

Výsledek byl takový, jak si všichni nepříznivci Oslova, přáli, fanoušci si zašli s úsměvem na tváři pro další protivínský pivní patok a hrálo se spokojeně dál. Oslov, ve snaze vyrovnat, měl několik šancí, nutno zmínit Charvátův přímý kop jen o fous vedle, či Zajíčkova prudká hlavička jen těsně pravé tyče. Gólman domácích jen jak zkamenělý sledoval jak v kině s plnou hubou popcornu.

Bohužel jsme prohráli po dobrém výkonu a i když chybělo málo a mohli jsme si přinést vavřín silného protivníka. Jen tak dál a hurá na Hradiště.

PS: autor se omlouvá za některé výrazy a kdyby se někdo urazil, tak je mi to uplně jedno, zdar a sílu