S lídrem naprázdno

15.10.2012 16:07

1.FC Boston Kluky : SK Oslov     4:2 (1:1)

goly: Matějka, Picka

sestava: Lexa - Starý M, Opava, Brož (65.Klimenda), Charvát V. - Novák O, Chochole A, Matějka, Laňka - Picka, Zajíček

 

V 9. kole se představilo mužstvo SK Oslov na půdě dosavadního lídra okresního přeboru, a to celku 1.FC Boston Kluky. Oslovský tým přijel velice oslaben, neboť chybělo několik hráčů ze základní sestavy, a zejména nebyl k dispozici ani jeden brankář, tudíž musel do branky trenér Lexa, protože nikdo jiný prostě nebyl. Už z tohoto faktu bylo mužstvo domácích obrovským favoritem, oslovští ale nechtěli dát body zadarmo. 

Od prvních minut domácí měli velký tlak. Zezačátku utkání se poslepované hostující obraně dařilo útoky domácích eliminovat. Ale s postupem času se domácí dostávali blíž a blíž hostující brance,a jejich zakončení bylo čím dal tím více nebezpečnější. "Prázdninový brankář" Lexa si , i když někdy s problémy, poradil se zakončením domácích, jednu střelu reflexně vytěsnil i na břevno.Poté ho po rohovém kopu zastoupil stoper Opava, který šanci domácích vyhlavičkoval z brankové čáry. Hosté se do útoku dostávali jen vyjímečně, ale šance žádná. Do vedení se domácí dostali zhruba v 35.minutě, a asi z nejmenší šance za celý první poločas. K odraženému míči se dostal hostující útočník, který vystřelil na brankáře Lexu, před kterým bohužel byla střela tečována,a míč tak skončil v brance hostí 1:0. Vyrovnání se ale hosté dočkali nečekaně brzy. Po pár minutách se na straně dostal k balónu Novák, který přesnou přihrávkou našel ve vápně Picku, kterému balon propadl, ale za ním se míče zmocnil Matějka, a střelou k tyči nedal brankáři šanci 1:1. Sebevědomí domácí jakoby tomu nemohli ani uvěřit. A mohlo být pro ně ještě hůře. Těsně před koncem poločasu dostal balon za obranu Picka, který byl rychlejší než domácí stoper a řítil se sám na branku,ale bohužel mu střela nevyšla, a trefil jen domácího brankáře. Do kabin se šlo tedy za stavu 1:1. 

Do druhé půle vstoupili opět aktivněji domácí. Měli velké množství standartních situací, které ale končili často v zámezí, nebo v rukavicích brankáře. Do vedení se dostali zhruba v půlce druhého poločasu. Nedůslednost v domácí obraně využil domácí záložník, který si naběhl mezi obránce, kam dostal přihrávku,a tváří v tvář brankáři se nemýlil 2:1. Ale poté přišlo opět brzké vyrovnání hostů. Z levé strany dostal přihrávku do vápna Picka, který na dvakrát překonal brankáře a skóre bylo opět srovnáno 2:2. Velmi šokování hosté se ale poučili z prvního poločasu a po inkasové brance se vrhli do útoku, s cílem strhnout vedení na svou stranu a už neinkasovat. To se jim bohužel opět povedlo, domácí záložník opět dostal nahrávku do rozhozené obrany hostí, a opět samostatný nájezd proměnil 3:2. Domácí chtěli svůj brankový náskok zvýšit a uklidnit se do závěrečných minut. Velký tlak ale nedokázali zúročit. 10 minut před koncem měli hosté nadějnou standartní situaci, ale zahrávajícímu Charvátovi se na měkém trávníku střela vůbec nepovedla a balón skončil vysoko nad brankou. Pár minut před závěrečným hvizdem dal Bostonu gólovou pojistku domácí kapitán. Pár metrů před vápnem se dostal k balonu a tvrdou ranou prostřelil brankáře Lexu 4:2. Chvíli poté ukončil rozhodčí zápas, který skončil výhrou domácích 4:2.

 

Oslovští tedy opět pokračují ve smolné sérii bez výhry, ale domácí vyhráli zcela zaslouženě, a myslím, že právem okupují první příčku soutěže.  Nutno dodat, že ,i přes velké oslabení, byl Oslov domácím velmi nepříjemným soupeřem. Jistým negativem tohoto zápasu bylo pár domácích příznivců. kteří se nezmohli na nic jiného, než na bezdůvodné nadávky a úrážky vůči týmu hostí. 

 

Další zápas odehraje SK Oslov v sobotu 20.10.2012 od 15:30 na domácím hřišti proti mužstvu FC Chyšky.